Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταγές για κεραλοιφή

Φτιάχνετε από κερί μέλισσας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμυγδαλέλαιο η να προσθέσετε και αιθέρια έλαια! 
Πού χρησιμεύει η κεραλοιφή: Κάνει θαύματα σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο το σώμα. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δερμάτινα ρούχα και άλλα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στα δερμάτινα παπούτσια σας για να μην μουχλιάσουν από την υγρασία!....


1η συνταγή
  • 40gr βιολογικό ελαιόλαδο
  • 20gr κερί
  • 40gr αμυγδαλέλαιο
  • 20gr μαστίχα Χίου       
Ζεσταίνετε τα λάδια σε μπεν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τη μαστίχα Χίου.Περιμένουμε να κρυώσει και μετά το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι.

2η συνταγη
  • Φυσικό κερί μέλισσα, (περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού),
  • 150 ml βιολογικό ελαιόλαδο.
Τα σιγοβράζεται μαζί σε ένα κατσαρολακι ώσπου να λιώσει το κερί μέσα στο λάδι. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε το υγρό σε γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει, αποκτά πιο στέρεη μορφή.
3η συνταγή
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας
  • 4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο(ή λάδι jojoba είναι πολύ αναπλαστικό ή αμυγδαλέλαιο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε)
  • 1 κουταλάκια της σούπας λάδι καλέντουλας ή αχιλλέας (γίνεται με εκχύλιση αποξηραμένων ανθών σε κάποιο λάδι ψυχρής έλασης για 20 ημέρες αλλά μπορεί να βρείτε έτοιμο και στο εμπόριο). Τόσο η καλέντουλα όσο και η αχιλλέα είναι ιδιαιτέρως γνωστές για τις αναπλαστικές τους ιδιότητες.
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μείγμα για να μην εξατμίσουν. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι.

4η συνταγη
  • 20 ml βάμμα πρόπολις
  • 30 γραμμάρια κερί.
  • 60 ml καλό λάδι ή βαλσαμολαδο.
Τρόπος παρασκευής:
Λιώνουμε σε μπεν μαρι το κερί μαζί με το λάδι.
Μόλις λιώσει το κερί ανακατεύουμε για 3 λεπτά με μιξερακι χειρός (του καφέ).
Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε το βάμα πρόπολις σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά .
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Όταν το ανακατεύουμε πρέπει να είναι αραιωμένο .Αν είναι πηχτό προσθέτουμε λάδι (σταματάμε για λίγο το ανακάτεμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του).
Η τιμή που μπορούμε να τη βρούμε είναι 6ε τα 30ml.
Μπορουμε να προσθεσουμε μελι – αιθερια ελαια- μαστιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου